- Tre skal bygge 3G-nett i Norge

Fornyet lisens åpner for nye løfter.

- Tre skal bygge 3G-nett i Norge

Fornyet lisens åpner for nye løfter.

Teleselskapet Tre (3) har fått forlenget fristen for å lansere 3G-tjenester i Norge med to og et halv år. Selskapet har ennå ikke avgjort når det vil begynne å sette i gang slike tjenester, men konserndirektør for 3 Scandinavia, Peder Ramel, sier til svenske IT24 at det vil skje.

- Det er bare et spørsmål om når. Vi har fått en forlengelse av lisensen, så vi kommer til å gå inn.

Spørsmålet er om selskapet har penger til å gjøre dette denne gangen. Slike planer ble også kunngjort så tidlig som i 2003.

I dag opererer Tre i Sverige og Danmark og har omtrent 1,3 millioner kunder, hvorav 65 prosent er svenske. Eierne av Tre, Investor og Hutchison Whampoa, mener tiden nå er inne for at Tre skal stå på egne bein, uten behov for nye investeringer fra eiernes side. Det betyr at hovedmålet til selskapet framover vil være å bli lønnsomt, ikke å få flest mulig kunder.

Ramel sier til IT24 at det ikke vil bli aktuelt for Tre å kaste seg over LTE-teknologien, også kalt 4G, til tross for at Tele2 og Telenor nå har kunngjort slike planer, i alle fall i Sverige.

Peder Ramel, konsernsjef i Tre.
Peder Ramel, konsernsjef i Tre.

- Jeg tror at vi, om noen, vet hvor problematisk det er å lansere en ny teknologi. Det er deilig ikke å være først ut i sporet denne gangen, sier Ramel, men understreker at selskapet vil gå over til LTE når det har blitt en mer testet og moden teknologi.

Tre leveres allerede HSPA Evolved-løsninger i noen områder med hastigheter på opptil 21 megabits per sekund. Dette skal i løpet av 2010 økes til 42 megabits per sekund.

    Les også:

Til toppen