Tre stemmer skaper forvirring om IT-bransjen

PerMorten Hoff i IKT-Norge mener mangel på samordning mellom talerørene er uheldig for bransjen.

PerMorten Hoff i IKT-Norge mener mangel på samordning mellom talerørene er uheldig for bransjen.

- Å ikke samordne interessene kan være uheldig. Abelia sier en ting og Dataforeningen noe annet. Dette skaper forvirring på hva bransjen står for, sier daglig leder Per Morten Hoff i bransjeorganisasjonen IKT-Norge.

Han mener det kan være hensiktsmessig å samle ressursene. Det foregår nå en fusjonsutredning mellom IKT-Norge og Dataforeningen om status, muligheter og konsekvenser.

Hoff tror ikke fusjonsplanene rekker å bli styrebehandlet før langt ute på våren.

I dag er det tre organisasjoner som ivaretar bransjens interesser. IKT-Norge med 350 medlemmer, Dataforeningen med 14.500 enkeltmedlemmer og Abelia som er en del av NHO.

- IKT-næringen er Norges tredje største næring etter tradisjonell industri og olje og gass, og omsatte i fjor for i overkant av 200 milliarder kroner. Ved å framstå som et felles organ, har jeg tror på at vi klarer å fokusere mer enhetlig mot premissgivere og oppnå sterkere gjennomslagskraft, sier Per Morten Hoff til digi.no.

Målet er å skape en organisasjon som kan påvirke IKT-bransjen selv og myndighetene.

Styreformann i IKT-Norge, Endre Rangnes har tidligere uttalt at IKT-Norge og Den Norske Dataforening har like formålsparagrafer. Men Hoff tror det ikke er aktuelt ennå med en fusjon for Abelia.

- NHO har sin struktur og 78 prosent av Abelias medlemmer er ikke IT-bedrifter, sier han.

Hoff er optimistisk for 2004.

- Bransjen har hatt to tunge år, og nå ser vi lys i tunnelen. Innsparingstiltak blant bedriftene som samlokalisering, billigere husleie og oppsigelser, vil slå positivt ut for bransjen nå, sier Per Morten Hoff.

Til toppen