KARRIERE

Tre stillinger kuttes i DinSide

SOL velger å sette på bremsene i forbrukertjenesten DinSide, men velger å gå varsomt fram. Fire ansatte i tre stillinger sies opp i det SOL-direktør Kristin Skogen Lund omtaler som "kostnadskontrolltiltak".

13. mars 2001 - 06:04

DinSide AS ble solgt til Scandinavia Online AS (SOL) i fjor sommer, og under det første halve driftsåret som en del av SOL-familien endte DinSide med et driftsresultat på minus 15,8 millioner kroner.

Administrerende direktør i SOL, Kristin Skogen Lund, sier til digitoday.no at det er "igangsatt visse kostnadskontrolltiltak i DinSide".

Dette får konsekvenser for fire personer som nå sies opp. Dette utgjør tilsammen vel tre årsverk. I tillegg vil ubesatte stillinger ikke bli besatt, opplyser Skogen Lund til digitoday.no.

SOL-sjefen sier at DinSide har fått en kostnadsramme å forholde seg til, og det er i den sammenheng en nå ikke kommer unna oppsigelser.

Hun mener dette ikke vil endre på dagsformen til DinSide som fremdeles vil være et underskuddsforetakende.

- Vi vil fortsatt tape penger på DinSide, men poenget nå er at det er lagt opp budsjetter på inn- og utgiftssiden på et fornuftig nivå. Hun mener tiltakene er innenfor rimelighetens grenser og at det skjer i forståelse med staben.

Etter det digitoday.no erfarer kom likevel oppsigelsene overraskende på de ansatte i selskapet.

Da SOL-tallene for 2000 ble lagt frem 23. februar i år kom det frem at DinSide går med stort underskudd. I løpet av siste halvår av 2000 solgte DinSide annonser for 5,9 millioner svenske kroner mens ordinære kostnader beløp seg til 21,7 millioner. Det ga et driftsunderskudd for tjenesten på 15,8 millioner svenske kroner. I tillegg har man gjennomført avskrivninger på goodwill på størrelsesorden 5,8 millioner per kvartal, eller 11,5 millioner de siste 6 månedene av 2000.

Da digitoday i februar spurte konsernsjef Birger Steen i SOL AB om det vil være aktuelt å skyte inn mer penger i DinSide for å videreføre driften for nettjenesten, svarte Steen at det ikke vil være aktuelt å slå selskapet konkurs:

- Vi eier hele DinSide, og det vil ikke være aktuelt å slå selskapet konkurs. Sånn sett støtter vi allerede dagens drift i og med at de alt går med underskudd, sa Steen.

digitoday har ikke lykkes å få kommentar til oppsigelsene i DinSide fra nettavisens sjefredaktør Jon Erland Madsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.