RESULTATERFINANS

Tre utfordrere investerer milliarder i mobilnett

Telenor og Netcom blir nå utfordret av aktører som satser milliarder satser på egne nett.

10. apr. 2007 - 07:56

Telenor og Netcom har lenge hatt det lukrative mobilnettet for seg selv. Andre operatører har levert mobiltjenester til sluttkundene, men de har vært virtuelle operatører som har kjøpt nettverkskapasitet fra enten Telenor eller Netcom.

Nå er det tre aktører som utfordrer markedets to aktører: Network Norway, Nordisk Mobiltelefon og MTU/Teletopia. De skal tilsammen satse to milliarder kroner på sine respektive mobilnett.

Network Norway åpnet tidligere i år sitt GSM-nett. De har påbegynt utbygging av eget nett i de største byene, og leier resten av kapasiteten fra Netcom. Selskapet planlegger å investere en halv milliard kroner i sitt nett.

Nordisk Mobiltelefon står bak den mobile datatjenesten ICE. De har nå oppnådd en kundebase på 15.000 kunder og skal ifølge Dagens Næringsliv investere hele 600 millioner kroner i å bygge ut sitt nett.

- Taletelefoni lanserer vi når vi har oppnådd full dekning etter sommerferien. Vi skal tilby våre kunder like god dekning som det gamle NMT-nettet til Telenor, men denne gangen vil dekningen være full digitalisert, sier Matthias Peter, administrerende direktør i Nordisk Mobiltelefon, til Dagens Næringsliv.

En utfordrer som det lenge har vært stille fra, er Robert Hercz's Teletopia. De skulle utfordre Telenor med sin egen GSM-lisens og selskapets gründer var i en lang rekke konflikter med Telenor om blant annet roaming-avtaler. Nå er det MTU som har tatt kontrollen med Teletopias tre mobilselskapet og MTU-gründer Stein Matre forteller at det nå skal satses for fullt.

- Vi planlegger å investere flere hundre millioner kroner i mobilnett. Vi vil i år dekke over to millioner innbyggere med vårt mobilnett i Norge, sier Stein Matre, gründer av MTU, til Dagens Næringsliv.

Telenor på sin side hevder at de ikke er bekymret for den kommende økte konkurransen i det norske mobilmarkedet.

- Vi er vant til at det dukker opp konkurrenter, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor, til Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.