FORBRUKERTEKNOLOGI

Tredje Chrome-lansering på et år

Google med svært høy utgivelsestakt for nettleseren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. sep. 2009 - 07:50

Google kom i går med den stabile versjonen av nettleseren Chrome 3. Dette er altså den tredje versjonen selskapet har gitt ut siden Chrome ble avduket for et drøyt år siden. Samtidig er det klart at nettleseren har hatt en del å hente igjen på funksjonalitetssiden.

Den nye versjonen har en rekke nyheter og forbedringer. Blant annet skal JavaScript-ytelsen være forbedret med 25 prosent i forhold til versjon 2.

Oversikten som vises når man åpner en ny fane, har blitt endret, ved at brukeren gis mer kontroll over hvordan innholdet - en kombinasjon av de mest besøkte sidene og de sist besøkte sidene, vises.

Det utvidete adressefeltet, Ominibox, skal nå skille mellom foreslåtte nettsteder, bokmerker, historikk og søk ved hjelp av små ikoner.

Støtten for HTML5-elementer har blitt utvidet, først og fremst med video-elementet, noe som betyr at nettleseren kan spille av video uten behov for egne plugins.

I tillegg har den nye versjonen fått støtte for temaer, som lar brukeren dekorere nettleseren med farger, mønstre og bilder.

Flere detaljer om nyhetene i Chrome 3 finnes i dette blogginnlegget.

Chrome vil normalt oppdatere seg selv hos eksisterende brukere av nettleseren, men kan også lastes ned fra denne siden. Foreløpig er den stabile versjonen bare tilgjengelig for Windows, men Linux- og Mac-versjoner er under utvikling.

Google har allerede begynt å distribuere testversjoner av Chrome 4. Disse skal blant annet ha støtte for nettlesertillegg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.