Tredjerangs PC til den tredje verden

Det taiwanske PC-konsernet Acer lufter tanker om 386-produksjon i Vietnam.

Det taiwanske PC-konsernet Acer lufter tanker om 386-produksjon i Vietnam.

Ifølge nyhetstjenesten Newsbytes har toppsjef i Acer, Stan Shih, kommet med et utspill der han antyder at Vietnam skulle kunne utvikle en fattigmanns PC med en sluttpris på et par hundre dollar. Han mener det vil være en god ting for Vietnam å utvikle en egen PC-industri basert på svært rimelige maskiner og teknologi som ikke lenger brukes i mer utviklede land.

Ideen er at Acer kunne selge Vietnam sentralenheter med en 386-prosessor til ti dollar stykk, og andre rimelige nøkkelkomponenter. Shih mener vietnameserne ikke trenger siste skrik i PC-er. En investering på fem millioner dollar skulle være tilstrekkelig til å sette landet i stand til å produsere maskiner med egen kjøpekraft.

Et alternativ til rimelige PC-er med forgangen teknologi, er tynne klienter og nettverk, en løsning som blant annet Kina er svært opptatt av. Rimelige og solide hjemmeproduserte PC-er med enkel teknologi og prøvet programvare for tekstbehandling og regnskap utgjør en enbruker-løsning som kan være mer i samsvar med behovet i et land som Vietnam.

Til toppen