Tredobler nettsalg i desember

Elkjop.no tredobler nettsalget i desember, men andelen som foretrekker kamp i butikkene øker mer.

Elkjop.no tredobler nettsalget i desember, men andelen som foretrekker kamp i butikkene øker mer.

Netthandel kan være det rolige alternativet til pust og pes i julestria. Man kan handle i ro og mak hjemmefra eller oppleve klaustrofobi i butikker som er overfylt av irritable stressede mennesker.

- Omsetningen på nett øker til det tredobbelte i desember, sier Ole Johan Lindøe, sjef for nettsalg i Elkjøp.

Dette skulle tyde på at flere tar julehandelen hjemmefra, men ifølge Lindøe er økningen større i de fysiske butikkene. Dermed er andelen netthandel lavere i julerushet enn ellers for Elkjøp, på tross av kraftig økning.

Dette skyldes nok delvis de siste dagene vi nå er inne i. For å handle julegaver på nett nå er nesten for sent.

- For å få det garantert levering i hele Norge er julehandelen over. Noen steder er det tredagersgrense, men det er ikke noe å satse på hvis det må være levert før jul, sier Lindøe.

Dermed får de tradisjonelle butikkene flere dager å selge varer på enn nettbutikkene. Og når folk står og stanger i butikklokalene denne uken, hjelper det ikke å angre på dårlig planlegging.

- Folk ønsker nok å komme ut og oppleve litt julestress også, sier Lindøe.

Signaler fra Posten kan tyde på at netthandelen har økt denne julen.

- Vi har rekordstor trafikk av pakker i år, og spekulerer om økt netthandel, sier Hege Resvoll Skaug i Posten.

Hun sier det dreier seg om en vesentlig prosentøkning, men at Posten ikke har egne tall for hvor mye som sendes ut fra nettbutikkene.

Lindøe forteller at flashbaserte MP3-spillere har gått svært bra, som ventet, og at kameraer til rundt 3.000 kroner er svært populære. Spill og film er som vanlig vinnere og Xbox 360 har forsvunnet ut på en time de gangene den har vært inne. Mobiltelefoner er også populære, særlig ungdomsmodellene fra Nokia og Sony-Ericsson, sier han.

Til toppen