Tredoblet overskudd i Symantec

Selskapet vokser langt mer innen sikkerhet og «compliance» enn innen lagring.

Tredoblet overskudd i Symantec

Selskapet vokser langt mer innen sikkerhet og «compliance» enn innen lagring.

Onsdag kveld publiserte programvarehuset Symantec, mest kjent for sine løsninger innen henholdsvis sikkerhet og lagring, sine tall for mars-kvartalet, regnskapsårets siste.

De viser at omsetningen økte med 13 prosent til 1,54 milliarder dollar, mens resultatet etter skatt ble mer enn tredoblet, fra 61 millioner dollar til 186 millioner.

Symantec er organisert i fire avdelinger:

  • «Storage and Server Management» (altså tidligere Veritas Software) økte med 11 prosent og står for 37 prosent av den samlede omsetningen.
  • «Security and Compliance» (sikkerhetsløsninger for bedrifter) økte med 21 prosent og står for 28 prosent av omsetningen.
  • «Consumer» (Norton antivirus og relaterte pakker) økte med 10 prosent og står for 29 prosent av omsetningen.
  • «Services» økte med 12 prosent og står for 6 prosent av omsetningen.

Talle var bedre enn analytikerne hadde ventet. Prognosen for inneværende kvartal, en omsetning mellom 1,55 milliarder dollar og 1,59 milliarder, og et overskudd på 0,34 til 0,36 dollar per aksje, overgår også analytikernes forventning. Driftsoverskuddet for fjerde kvartal tilsvarte 0,36 dollar per aksje.

Da tallene ble kjent, økte aksjekursen med 8,3 prosent.

For et halvt år siden uttrykte Symantecs toppsjef John Thompson at han fryktet en nedtur som følge av den økonomiske situasjonen i USA. Nå innrømmer han overfor nyhetsbyråene at han ikke er spesielt dyktig innen generelle økonomiske prognoser, og slår fast at selskapets produkter ikke er av den typen markedet kan unnvære, selv i nedgangstider.

Til toppen