RESULTATERFINANS

Tredoblet resultat for Samsung

Samsung leverte kjempevekst i andre kvartal, og varsler lavere priser på mobiltelefoner og flatskjermer.

16. juli 2004 - 10:29

Samsung leverte et tredoblet resultat for andre kvartal. Det er sterkere salg både innen minnebrikker, mobiltelefoner og LCD-skjermer som trekker resultatet oppover, skriver Wall Street Journal.

Samsung er verdens største minnebrikke-produsent, og samtidig den tredje største mobiltelefonprodusenten etter Nokia og Motorola.

Resultat etter skatt endte på 3,13 billioner won (2,69 milliarder dollar) mot 1,13 billioner won i samme kvartal i fjor. Resultatet tredoblet seg, mens driftsinntektene økte med 52 prosent.

- Det har vært et fantastisk kvartal, sier investor relations-sjef Chu Woo Sik i Samsung, ifølge Wall Street Journal.

    Les også:

Men han varsler samtidig at lavere priser kan gi usikkerhet for Samsung.

- Når vi ser på resten av året tror vi at det vil være muligheter knyttet til større sesongmessig etterspørsel, men det er noen områder til bekymring, sa han.

Han pekte på at synkende priser på mobiltelefoner og flatskjermer kan skape noe usikkerhet om utviklingen i Samsung. I tillegg vil den økonomiske utviklingen i USA, som er Samsungs største marked, ha betydning for utviklingen.

Samsung-aksjen falt først, men snudde så til pluss, trolig blant annet fordi selskapet tidoblet utbyttet etter første halvår. Dette tolkes som at selskapet er trygg på solide overskudd fremover, ifølge iMarkedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.