ANALYSER

– Tredobling av Android-salget i år

Sony Ericsson-leder er svært optimistisk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. mai 2011 - 10:00

Under Google I/O-konferansen ble det kunngjort at antallet Android-baserte enheter som har blitt aktivert til nå, har passert 100 millioner. Dette inkluderer både smartmobiler, nettbrett og andre typer enheter som benytter Android.

Flere av disse markedene er i kraftig vekst, men skal vi tro visepresident og teknologisjef i Sony Ericsson, Jan Uddenfeldt, har man bare sett begynnelsen i smartmobilmarkedet.

Til Digitimes.com sier Uddenfeldt at markedet for Android-baserte smartmobiler ventes å vokse fra 60 millioner enheter til 180 millioner enheter i 2011. I 2014 ventes det å bli solgt mer enn 400 millioner Android-mobiler. Sony Ericsson har i dag en andel på omtrent 5 prosent av smartmobilmarkedet.

Etter noe nøling, kunngjorde Sony Ericsson i 2008 planer om å komme med Android-baserte mobiler. Satsingen har utvilsomt fått selskapet over på plussiden igjen, etter en lengre periode med svake tall og middelmådige produkter.

I fjor lanserte Sony fire Android-baserte modeller. I år vil selskapet lansere minst åtte modeller, hvorav seks allerede har blitt avduket.

Til Digitimes.com forteller Uddenfeldt at selskapet ikke vil lansere nye Symbian-baserte mobiler. Selskapet har heller ingen planer om å tilby mobiler basert på Windows Phone, men Uddenfeldt avviser ikke at det kan skje på et senere tidspunkt.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.