Treg vekst redder marchFIRST i Norden

Sjefen for norgeskontoret av marchFIRST, Odd Martinsen, tror ikke det kommer til å bli oppsigelser i Norge eller Norden etter at moderselskapet i dag offentliggjorde at 1.000 ansatte må fjernes. Organisk kost kan ha reddet nordenkontorene.

I dag kom nyheten om at marchFIRST, verdens største Internett-konsulentselskap, skal fjerne 1 000 stillinger, eller 10 prosent av arbeidsstyrken, i løper av kort tid. Dette skal spare selskapet for 100 millioner dollar, 930 millioner norske kroner.
Odd Martinsen, leder for norgeskontoret av marchFIRST, frykter ikke for at ansatte ved det norske eller nordiske kontoret må belage seg på å finne seg ny jobb.


- Norden er en region som så vidt er i gang. Etter all sannsynlighet vil ikke dette ha noe innvirkning på Norden, sier Martinsen til digitoday.no.

marchFIRST i Norden har per i dag 80 ansatte, og i all vesentlighet vokst organisk. Da marchFIRST åpnet opp i Norge for 18 måneder siden hadde selskapet syv ansatte, mens de i dag har 47. Alle er ansatt underveis, sier Martinsen til digitoday.no.

- Vi har hatt en annen veksttakt enn flere av våre konkurrenter, sier Martinsen til digitoday.no.

- Men det blir viktig å finne den rette veksttakten fremover.


Til toppen