Trege brukere drar ned WLAN-hastigheten for alle

Ifølge franske forskere skal det bare én treg nettverksbruker til for at alle som er knyttet til et gitt trådløst aksesspunkt, vil oppleve begrenset ytelse.

Ifølge franske forskere skal det bare én treg nettverksbruker til for at alle som er knyttet til et gitt trådløst aksesspunkt, vil oppleve begrenset ytelse.

Ifølge TechWeb News publiserte en gruppe franske forskere tilknyttet Frankrike's Centre Nationale de la Recherche Scientifique (CNRS) i Paris, en forskningsrapport denne uken som beskriver hvordan én treg nettverksbruker koblet til et gitt, trådløst aksesspunkt vil forringe nettverksytelsen til alle brukerne som er koblet til det samme aksesspunktet.

    Les også:

I et eksempel hvor flere brukere kan glede seg over 11 Mb/s båndbredde fordi de sitter nær aksesspunktet, vil brukerne få redusert hastigheten kraftig hvis én eneste bruker kobler seg til det samme aksesspunktet mens han eller hun befinner seg så langt unna at båndbredden reduseres til 1 Mb/s. De franske forskerne hevder at alle brukerne da vil oppnå en båndbredde på maksimalt 1 Mb/s.

Forskerne hevder at dette er en iboende svakhet i IEEE 802.1x-standarden, som inkluderer 802.11a, 802.11b og 802.11g.

Svakheten er knyttet til CSMA/CA-protokollen (Carrier Sense Multiple Access/Avoidance Collision), som ifølge TechWeb News garanterer lik tilgjengelighet til aksesspunktet for alle enheter.

Ved normal surfing på websider er kanskje ikke slik begrenset hastighet så farlig, men så snart brukeren skal laste ned tyngre ting, slik som filer, multimedieoverføringer og lignende, vil en slik fremgangsmåte kunne være et problem.

Til toppen