Tregt for Telenor i russisk rett

Anken i Vimpelcom-saken ble behandlet annen juledag, men kom ikke i mål.

Tregt for Telenor i russisk rett

Anken i Vimpelcom-saken ble behandlet annen juledag, men kom ikke i mål.

Oslo (NTB): Partene startet fredag sluttprosedyrene i ankebehandlingen i Telenors rettsstrid mot medeier Farimex i russiske VimpelCom.

Rettsbehandlingen av Telenors anke kom ikke i mål før jul, og ankedomstolen i Omsk i Sibir måtte dermed ta i bruk romjula. Men heller ikke fredag kunne retten ta saken opp til doms.

Telenor tapte i første instans mot medeier Farimex i den russiske mobiloperatøren VimpelCom. Farimex hevder Telenor trenerte VimpelComs oppkjøp av Ukrainian Radio Systems (URS) og på den måten påført det russiske selskapet tap. Telenor har allerede signalisert at et eventuelt nytt rettstap vil bli anket til en høyere rettsinstans.

Nyhetsbyrået Reuters siterer en talsmann for Telenor på at partene er i gang med sine sluttprosedyrer, og at disse vil fortsette mandag.

Telenor ble i første instans dømt til å betale en bot på 2,8 milliarder dollar, og kan bli tvunget til å gi domstolen råderetten over sine aksjer i VimpelCom for eventuelt tvangsinndriving av beløpet.

Telenor eier 29,9 prosent av aksjene i VimpelCom, som er Russlands nest største mobiloperatør. Russiske Alfa eier 44 prosent. Farimex eier bare 0,002 prosent av VimpelCom. Telenor mistenker at det er rivalen Alfa som står bak selskapet som er registrert i De britiske jomfruøyene.

    Les også:

Til toppen