Tregt kvartal for Yahoo

Overskuddet økte litt, men resultatet ble kraftig svekket.

Overskuddet økte litt, men resultatet ble kraftig svekket.

I andre kvartal i år økte Yahoo sin omsetning med 6 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor, til 1,8 milliarder dollar. Nettoomsetningen, det vil si fratrukket kommisjoner til annonsepartnere, økte med 8 prosent til 1,35 milliarder dollar, 20 millioner dollar under det analytikerne hadde ventet.

Avstanden til Google, som økte sin omsetning med 39 prosent, fortsetter altså å vokse.

En annen grunn til bekymring er at resultatet falt med nærmere 19 prosent til 131 millioner dollar. Bunnlinjen ble svekket med 22 millioner dollar grunnet utgifter som forhandlinger med Microsoft, kuppforsøket mot styret og diverse søksmål. Men selv uten disse utgiftene hadde bunnlinjen ikke kommet opp mot det analytikerne hadde ventet.

Investorene så likevel to lyspunkter. Det ene er at Yahoos andel av antall nettsøk i USA har endelig begynt å øke, noe som kan tenkes å forespeile økt omsetning i kommende kvartaler. Det andre er at Yahoo holder fast ved sine forholdsvis optimistiske utsikter.

Det bidro til at aksjen steg til 21,89 dollar da tallene ble kjent, etter å ha falt 1,25 prosent til 21,40 dollar under børsens åpningstid.

3. mai i år tilbød Microsoft å kjøpe hele Yahoo for 33 dollar per aksje. Budet ble trukket da Yahoo forlangte 37 dollar per aksje.

Analytikerne er enige om at tallene for andre kvartal ikke er et argument for å få Microsoft til å skifte mening.

    Les også:

Til toppen