BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trekjernet AMD-prosessor i ny Dell-PC

Mye tyder på at AMD vil lansere Phenom-prosessorer med tre kjerner i morgen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. feb. 2008 - 10:09

Det har en stund vært kjent at AMD vil komme med Phenom-prosessorer med tre kjerner i løpet av dette kvartalet. Sannsynligvis vil lanseringen vil skje i morgen, tirsdag.

Nettstedet tgdaily.com publiserte før helgen en plansje som viser en ny bedrifts-PC fra Dell, OptiPlex 740 Enhanced, vil kunne leveres med både tre- og firekjernede utgaver av Phenom. Maskinen skal ifølge plansjen lanseres globalt i morgen.

Mye tyder på at informasjonen stemmer, for både Lenovo og HP har innkalt til pressekonferanse i Norge på tirsdag i neste. De norske presentasjonene av nye PC-er skjer gjerne noen dager etter de internasjonale lanseringene, selv om det ikke er sikkert at det er AMD-baserte PC-er det gjelder denne gang.

    Les også:

Den trekjernede versjonen av Phenom er identisk med den firekjernede, bortsett fra at én av kjernene er blitt deaktivert. Dette gjør at AMD kan bruke prosessorer med en defekt kjerne til noe fornuftig, men skal først og fremst gi selskapet et produkt som ingen andre tilbyr. Antallet kjerner betyr mer enn antallet gigahertz i dagens marked, og dersom AMD selger dem til prisen som tilsvarer Intels prisene for Intels tokjernede modeller, kan brikkene bli attraktive.

AMD har tidligere oppgitt at mange forhandlere ønsker at de trekjernede prosessorene kommer på markedet så raskt som mulig. Selskapet kunngjorde derfor i januar at det har prioritert å få klargjort de trekjernede prosessorene i stedet for å fokusere på raskere, firekjernede Phenom-brikker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.