UTVIKLING

Trekk kildekode fra lerret til pc-en

Kinect - alternativet til IT-avdelingens vegg med Post-it-lapper?

15. nov. 2011 - 14:03

De som tror Kinect bare anvendes til spill og underholdning må tro om igjen. Microsoft har store planer for teknologien sin, langt utover det opprinnelige bruksområdet som spillkontroll.

Bevegelsessensoren kan blant annet gjøre enhver overflate om til en berøringsskjerm og er allerede tatt i bruk i helsesektoren.

Microsoft Researchs nyeste konsept for samhandling i utvikleravdelingen bør vekke minst like mye oppmerksomhet.

Kort fortalt samler Code Space (pdf) berøringsskjermer, mobile enheter og bevegelsessensorer i en vakker symfoni.

Systemet gjør skjermen på møterommet om til en interaktiv digital tavle, med støtte for flerfingerberøring og digital penn.

Det spesielle er at skjermstyringen ikke er begrenset til en møteleder. Alle på møtet kan peke mot skjermen fra plassene sine, enten med hendene eller en smarttelefon, og deretter «gripe tak» i elementer og flytte dem rundt.

Videre kan objekter fra skjermen med enkle bevegelser flyttes til og fra eller imellom møtedeltakernes enheter. Innhold som endres ett sted blir synkronisert på tvers av enhetene.

Det er uklart hvor langt Microsoft Research har kommet i utviklingen, og hvorvidt prosjektet vil munne ut i et kommersielt tilgjengelig produkt.

Code Space blir nærmere beskrevet på MSDNs Channel 9 og prosjektets nettsider. Det er også utgitt en videosnutt på Youtube som demonstrerer hvor langt de har kommet:

Microsoft planlegger å utgi utviklerverktøy for Kinect på Windows tidlig neste år. SDK-en er allerede nå tilgjengelig i beta-utgave.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.