RESULTATERFINANS

Trekker seg ut av Den Nye Økonomien

Gigant-nettmegleren E*Trade ønsker ikke lenger å være notert på Nasdaq sammen med de andre dotcom-selskapene. Nå vil selskapet være i samme bås sammen med de gamle og trauste finansinstitusjonene fra Den Gamle Økonomien.

Oddmund Grøtte
24. jan. 2001 - 10:13

Noe overraskende velger den amerikanske nettmegleren E-Trade, med over tre millioner kunder, å konvertere fra Den Nye Økonomien på Nasdaq til Den Gamle Økonomien på New York Stock Exchange (NYSE). Selskapet er ikke fornøyd med å menge seg med dotcom-selskaper og vil heller være notert blant gamle giganter som Goldman Sachs, Merril Lynch og Citicorp.

- NYSE er større enn Nasdaq og vi kan nå ut til et større og internasjonalt publikum, sa sjefen Christos Cotsakos på en presentasjon i går, ifølge Reuters. - Ved å notere oss på verdens mest prestisjefulle børs blir vi koblet sammen med de beste finansinstitusjonene i hele verden.

En analytiker sier til Reuters at det å flytte til NYSE vil separere E*Trade fra dotcom-wannabes. NYSE gir bedre grunnlag for investeringer fra utlandet, særlig nå ettersom brandet får et stadig sterkere internasjonalt rykte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.