Trekker tilbake Windows-oppdatering

Hindrer installasjon av andre oppdateringer.

Trekker tilbake Windows-oppdatering
Microsoft har trukket tilbake en Windows-oppdatering som har skapt problemer for en rekke brukere. Bilde: (c) Andy Smith/Corbis/All Over Press

Microsoft har kommet med en oppdatering til Windows 7 SP1 og Windows Server 2008 SP1 som fjerner en oppdatering som ble gitt ut til de samme systemene den 10. desember. Oppdateringen som fjernes oppdaterer Windows Root Certificate Program i operativsystemet.

Microsoft opplyser at rotsertifikatoppdatederingen blant annet gjør det umulig å installere framtidige oppdateringer (via Windows Update). Men ifølge Infoworld er problemene langtifra begrenset til dette. Brukere skal ha opplevd at Windows Defender ikke vil starte, at VirtualBox har sluttet å fungere, at UAC-dialoger dukker opp på de merkeligste steder og at Microsoft Security Essentials ikke vil installeres. Det samme skal gjelde driveroppdateringer fra AMD og Nvidia.

Det er uklart hvor mange som er rammet av problemene, men mye tyder på at det i alle fall ikke gjelder alle med de nevnte operativsystemene.

Infoworld skriver dog i en separat artikkel om en rekke andre, nye Windows-oppdateringer som har skapt ulike problemer for en del brukere. Det inkluderer Exchange 2010-oppdateringen som digi.no omtalte torsdag.

Om det skyldes mer oppmerksomhet rundt problemene eller andre årsaker, er uklart, men det siste halvåret eller så har knapt gått en måned mellom hver gang Microsoft har måttet trekke tilbake minst én fersk oppdatering til selskapets programvare.

Med alle de ulike konfigurasjonene av maskinvare og programvare som må støtte, er det ikke en liten jobb å kvalitetssikre oppdateringer. Men selskapet har tilsynelatende greid det bedre tidligere.

    Les også: