Trekløver skal gjøre mobilen sikker

Nokia, TeliaSonera og F-Secure inngår mobilt samarbeid og tilbyr pakkeløsning for bedriftsmarkedet.

Trekløver skal gjøre mobilen sikker

Nokia, TeliaSonera og F-Secure inngår mobilt samarbeid og tilbyr pakkeløsning for bedriftsmarkedet.

Teleoperatøren TeliaSonera, mobilprodusenten Nokia og sikkerhetsselskapet F-Secure innleder nå et samarbeid om å forenkle håndteringen av mobile enheter for bedrifter.

Det finske trekløveret oppfatter at mobile enheter med tilgang til bedriftsdata i økende grad må beskyttes mot stadig nye sikkerhetstrusler.

- Dette øker behovet for at administratorer må kunne konfigurere og håndtere mobile enheter på samme måte som bedriftens IT-systemer, uttaler de i en samlet pressemelding.

Samarbeidet innebærer at TeliaSonera skal tilby en pakkeløsning som en tjeneste, som de mener vil gi selskaper mulighet til å utnytte de mobile enhetenes fulle potensial.

Løsningen har fått navnet «Managed Device» og kombinerer Nokias «Intellisync Device Management»-plattform med F-Secures løsning for mobil sikkerhet.

F-Secure bringer til bordet funksjonalitet som beskytter mobiltelefoner mot virus og andre uhumskheter, mens Nokias løsning gjør at mobile enheter kan fjernhåndteres av IT-avdelingen.

− Dette samarbeidet muliggjør forbedrede mobile tjenester for små og mellomstore bedrifter, i en tid da selskaper får stadig større behov for å styre de ansattes mobilenheter, i tillegg til overføring av applikasjoner og data. Det skaper også synergier for alle de involverte parter og viser at innovative forretningsmodeller virkelig kan være gunstige og skape merverdi for alle involverte parter, sier Samu Kottinen, visepresident for F-Secure Mobile Solution Business.

En talsmann for Nokia opplyser at løsningen lar IT-administratorer kontrollere informasjonsflyten til og fra de ansattes telefoner og selskapers servere, samt mulighet til å løse eller tømme forlagte eller stjålne telefoner.

Til toppen