Trenger 200 flere IT-folk

EG Norges nye sjef tror på 20 prosent årlig vekst.

Trenger 200 flere IT-folk
Morten Sælemyr har store mål for EG Norge. Bilde:

14 oppkjøp de siste tre årene har gjort EG – kjent som EDB Gruppen fram til 2009 – til et stort nordisk IT-selskap, med 1300 ansatte fordelt på mer enn 20 byer i Danmark, Norge og Sverige.

I fjor omsatte EG for 1,6 milliarder danske kroner, 7 prosent mer enn i 2012. Driftsresultatet (Ebitda) økte med 20 prosent til 195 millioner danske kroner.

De norske selskapene som er kjøpt av EG er ASP (2011), ADB Team Norge (2011), Navicom (2012) og Navipartner Bedrift (2013).

EG driver innen ERP, drift, infrastruktur og forretningsrådgivning, samt bransjeløsninger mot handel, energi, produksjon og bygg & installasjon. Løsningene bygger på standardløsninger og teknologi fra særlig Microsoft, SAP, HP og IBM. EG har også egenutviklet klient/server-ERP, kalt Aspect4.

For noen år siden var Norge et problemland for EG. Nå går det meget bedre. Den nye administrerende direktøren i EG Norge, Morten Sælemyr, sier i en pressemelding at han venter en årlig vekst på 20 prosent og 200 nye arbeidsplasser fram til 2017.

Sælemyr ser for seg både organisk vekst og oppkjøp i Norge.

Om rekrutteringen sier han:

– Vi får et særlig behov for ERP- og Microsoft Dynamics-spesialister med stor faglig dybde, som ser en faglig utfordring i ikke bare å utvikle våre kunders IT-løsninger, men også gi dem råd som bidrar til forretningsmessig verdiskapning. Men det vil være avgjørende for vår vekst at vi rekrutterer de rette profilene. Vår suksess avhenger av at vi kan få et tilstrekkelig antall kandidater av riktig kaliber.

Sælemyr gikk ut av NITH (Norges informasjonsteknologiske høgskole) i 1987 som EDB-økonom, og supplerte to år seinere med IT-kommunikasjon. Han hadde jobbet som ERP-konsulent i Siemens og programvareutvikler i Cinet da han i 1994 fikk sin første lederoppgave i Cinet. I 1998 ble han regionssjef i Customax. De siste tolv årene har Sælemyr vært administrerende direktør i Columbus Norge.

Les mer om: