RESULTATERFINANS

Trenger 30-50 millioner kroner

Etter en kort tid innom Sysdeco blir Avenir fisjonert ut som eget børsnotert selskap. Også Profdoc skal stå på egne ben og sammen med det resterende Sysdeco vil selskapene vil trenge mellom 30 og 50 millioner kroner i frisk kapital.

Eirik Flaa
19. feb. 1998 - 15:05

IT-konglomeratet Sysdeco Group planlegger å skille ut virksomhetsområdene helse og konsulent i to nye selskaper, henholdsvis Profdoc og Avenir ASA. Selskapene skal etter planen børsnoteres så fort som mulig.

For Avenir sin del ble dermed eventyret med Sysdeco en kortvarig affære: Så sent som 4. mars i fjor ble det meldt at Avenir fusjonerte med Sysdeco. Den korte tiden under Sysdecos vinger har ført til kraftig vekst i antallet ansatte i Avenir, både i form av nyansettelser og ved integrering av Sysdecos egen konsulenter. Avenir har nå 238 ansatte.

Men bemanningsveksten har ikke ført til en like sterk vekst på bunnlinjen. Tredje kvartal 1997 var svakere enn andre kvartal både når det gjelder omsetning og resultat. Konsernsjef i Sysdeco, Tor Alfheim, mener likevel at Avenir har hatt godt av sin tid i Sysdeco.

- Jeg mener bestemt at verdien på Avenir vil være langt høyere enn da det ble innfusjonert ifjor, og jeg tror selskapet nå er stort nok til å stå på egne bein, sier Alheim til digi.no. Sysdeco-sjefen mener at både fusjonen og fisjonen av Avenir var en naturlig prosess for selskapet.

Til tross for de kraftige omorganiseringstiltakene i Sysdeco de siste årene, har selskapet fortsatt til gode å vise et tilfredstillende resultat. For tredje kvartal landet driftsresultatet marginalt på pluss, men med en positiv finans i kjølvannet av kraftige kapitalinnsprøytning endte totalen på et overskudd på 2,5 millioner kroner. Kapitalsituasjonen i Sysdeco er likevel ikke tilfredstillende når selskapet nå blir splittet i tre.

- Magefølelsen sier meg at vi trenger mellom 30 og 50 millioner kroner. Dette skal hentes inn gjennom en emisjon på vårparten, sier Alfheim til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.