FORBRUKERTEKNOLOGI

Trenger bakkenett for pengenes skyld

Kåre Valebrokk sier TV2 trenger bakkenett for å kunne ta seg betalt for innhold.

12. mai 2006 - 08:06

De to norske TV-sjefene John G. Bernander og Kåre Valebrokk ønsker seg et digitalt bakkenett. Bernander vil utvide sitt TV-tilbud mens Valebrokk vil hente inntekter fra publikum.

Nordiske TV-sjefer diskuterte framtidens TV under Mediedagene i Bergen torsdag, og de var begge opptatt av at myndighetene nå må gi konsesjon for utbygging av det digitale bakkenettet her i landet.

– Vi trenger det digitale bakkenettet for å ta betalt for innhold. Annonseinntektene er ikke nok i framtiden, fastslo TV2-sjef Kåre Valebrokk.

Sammenfaller ikke
Ønsket fra TV2 sammenfaller dårlig med de forutsetningene som kulturminister Trond Giske stiller for å si ja til bakkenettet. Da han åpnet Mediedagene, sa han at publikum må føle at de får noe positivt igjen for overgangen. Folk må kjøpe en boks og et kort for å motta de digitale signaler. Hvis de i tillegg må betale mer for samme TV-tilbud, er omleggingen problematisk.

Utbyggingen av det digitale bakkenettet skal skje gjennom selskapet Norges televisjon (NTV) som eies av NRK, TV2 og Telenor. Selskapet og eierne er for tiden i intense samtaler med Kulturdepartementet og Samferdselsdepartementet om vilkårene for å få bygge ut bakkenettet.

Dobler TV-tilbudet
Giske sa på Mediedagene at det ikke 100 prosent sikkert at det blir gitt konsesjon i det hele tatt.

NRK-sjef John G. Bernander lar seg imidlertid ikke avskrekke av dette:

– Så lenge vi er i en dialog for å løse de spørsmålene han peker på, er jeg ikke bekymret, sier Bernander.

– Hvis kulturministeren frykter at folk ikke skal få nok igjen for overgangen, så er ikke det på grunn av NRK. Vi skal doble TV-tilbudet med det digitale nettet, sier Bernander til NTB.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.