JUSS OG SAMFUNN

Trenger flere til å levere webfaktura

Oppdaterte løsninger er en åpenbar forretningsmulighet, sier Difi-direktøren.

Difi-direktør Hans Christian Holte innbyr til dialogmøte med leverandører for å få flere til å tilby webfaktura i tråd med statens krav.
Difi-direktør Hans Christian Holte innbyr til dialogmøte med leverandører for å få flere til å tilby webfaktura i tråd med statens krav. Bilde: Marius Jørgenrud
1. sep. 2011 - 13:37

Fra 1. juli neste år må også små og mellomstore bedrifter sende elektroniske fakturaer ved salg til statlige virksomheter. Det gjelder også de 280 000 av Norges 500 000 private virksomheter som er enkeltmannsforetak. Fakturaene skal sendes i standardformatet EHF.

Dette er ikke mulig å få til med mindre flere leverandører kan tilby oppdaterte webfakturaløsninger, heter det i en pressemelding fra Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Man kan ikke vente at må virksomheter skal ha egne elektroniske handelsløsninger. Derfor trengs nettbaserte tjenester for småbedrifter som leverer til statlige virksomheter.

Difi-direktør Hans Christian Holte innbyr til dialogmøte med leverandører for å få flere til å tilby webfaktura i tråd med statens krav. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Difi-direktør Hans Christian Holte innbyr til dialogmøte med leverandører for å få flere til å tilby webfaktura i tråd med statens krav. Bilde: Marius Jørgenrud

Difi-direktør Hans Christian Holte mener det er åpenbare forretningsmuligheter for leverandørene, og innbyr til dialogmøte om webfakturatjenester til statlig sektor.

Ifølge Difi er det i dag i overkant av femti aktører i Norge som tilbyr webfaktura. Men bare én er i gang med å tilpasse seg den statlige infrastrukturen.

– For å sikre en velfungerende konkurranse, ønsker vi at flest mulig av leverandørene tar i bruk den offentlige fakturastandarden og den internasjonale infrastrukturen for forsendelse av handelsdokumenter, sier Holte. – – Vi vil nå følge opp tilbyderne av slike løsninger for å sikre at de små virksomhetene har et bra tilbud når kravet trer i kraft.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.