FORBRUKERTEKNOLOGI

Treo med 3G og Windows til Norge i høst

Palms smartmobil Treo med 3G og Windows kan ventes til Norge før jul.

21. aug. 2006 - 09:40

Det har lenge vært klart at Palm vil oppgradere sin store salgsuksess, smartmobilen Treo, med 3G, og satse på økt salg i Europa.

    Les også:

Fredag kveld siterte Reuters en talsperson for Palm som sa at en ny Treo-modell, med 3G og Windows Mobile, vil kunngjøres i Storbritannia 12. september, og at den vil være tilgjengelig for kunder innen årsskiftet.

I første omgang vil smartmobilen knyttes til abonnementer hos teleoperatøren Vodafone.

På den spesialiserte nyhetstjenesten Brighthand.com heter det at også Cingular-kunder vil få tilgang til den nye Treo-modellen, som antas å få betegnelsen 750.

Det skal være stabilitetsproblemer som har fått Palm til å velge Windows Mobile framfor PalmOS som operativsystem.

Ifølge Brighthand er det uklart om den nye Treo-modellen kommer med WLAN. At den får Bluetooth, et spor for SD-kort og et kamera på 1,3 megapiksler, skal være noenlunde sikkert.

Atle Øfsti i den norske importøren IdeData sier han ikke har noen offisiell melding fra Palm.

– Vi regner med at den nye Treo-modellen vil være tilgjengelig fra oss i løpet av november eller desember, sier han til digi.no. – De vil ikke være låst til noen bestemt operatør.

Nettstedet engadgetmobile.com har lagt ut bilder av det de påstår er Treo 750. Bildene viser noe som likner på Treo 650, men uten antenne, og med mindre tastatur: Exclusive Cingular Treo 750 Pics.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.