Trill rundt for NRK

"Nyhetshjulet" er den siste oppfinnelsen fra NRK. Statskanalen skal prøve seg med konvergens gjennom radionyheter "i alle kanalar", inkludert nyhetstelefon og digital radio.

"Nyhetshjulet" er den siste oppfinnelsen fra NRK. Statskanalen skal prøve seg med konvergens gjennom radionyheter "i alle kanalar", inkludert nyhetstelefon og digital radio.

"Nyheter på bestilling" er et konsept som NRK Futurum jobber med å få til både på web, DAB og mobiltelefon. Futurum kaller seg selv et framtidslaboratorium som skal lage nye radiorelaterte tjenester. "Nyhetshjulet" skal gi konsumentene nyheter "i den situasjon og på det tidspunktet som passer dem best", ifølge reklamen.

Innholdet som legges ut er tatt fra NRK Alltid Nyheter, nisjedigital-kanalen på radio. Lydfilene blir automatisk tatt opp når sendingene går på direkten og lagt ut på web i et nyhetshjul. Denne tjenesten skal i gang på Internett ved årsskiftet.

Kanalsjef Anne Halvorsen i NRK Futurum har stor tro på at lytterne faktisk ønsker å skreddersy nyhetene selv, en tanke som dukket opp i webens barndom på midten av 90-tallet, men som Internett-brukerne selv synes å ha avvist ved ikke gidde å tilrettelegge sine "egne" nyheter.

- Internettutgaven av "nyhetshjulet" skal etter planen lanseres i januar 2000, sier Halvorsen i en pressemelding.

- Ingen kan levere nyheter i lyd på denne måten. I tillegg tilegner vi oss en viktig erfaring med multimedial distribusjon av digitale data, sier hun videre.

Etter at hjulet blir lagt ut på Internett, skal filene legges ut på andre mottaksmuligheter, mobiltelefoni og DAB (digital radio). Per i dag går det an å høre den siste nyhetebulletinen på et 915-nummer - i fremtiden kan man skulle velge hvilken nyhetkategori man ønsker (eksempel: innenriks, utenriks og sport) fra en meny.

På den digitale radioen skal lytterne også etter hvert kunne komponere din egen nyhetsmeny. Men det forutsetter at dagens lyttere i det hele tatt er interessert i å kjøpe nye, digitale radiomottakere.

Til toppen