BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trillian-kildekoden åpnet

Trillian-prosjektet har holdt tidsplanen og åpnet i forrige uke kildekoden til den første Linux-operativsystemet laget for å kjøre på Intels kommende 64-bits prosessor, Itanium.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. feb. 2000 - 11:05

Selv om Intels Itanium-prosessor ikke kommer på markedet på nærmere et halvt år, vil Trillian-konsortiet ha en spesialtilpasset Linux-utgave klar det øyeblikket prosessoren første gang kommer ut av produksjonslokalene.

Trillian-konsortiet, som består av Caldera, CERN, Hewlett-Packard, IBM, Intel, Red Hat, SGI, SuSE, TurboLinux og VA Linux Systems, ble opprettet i april i fjor for nettopp å lede arbeidet med å utvikle en 64-bits Linux-utgave for Itanium. Ifølge Sm@rt Reseller har arbeidet gått tilnærmet smertefritt.

Resultatet av prosjektet ble derfor i forrige uke offentliggjort. Prosjektet er nå på et tidlig betastadium, det er mye av funksjonaliteten som foreløpig ikke virker som den skal. Ved å åpne opp kildekoden allerede på et såpass tidlig stadium, oppfordrer Trillian-konsortiet alle de frivillige utviklingskreftene i Linux-miljøet til å være med på å klargjøre Trillian fram til Itanium blir leveringsklar. Blant annet må det jobbes med å få systemet til å virke med mer enn to prosessorer.

Trillian, som ikke vil bli en egen Linux-distribusjon, men et teknologisk grunnlag som flere distribusjoner vil bygge på, vil være hundre prosent kompatibel med dagens 32-bits Linux-applikasjoner. Men det vil selvsagt også utvikles egne 64-bits utgaver av de viktigste applikasjonene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra