Trimmet iBook er rettere og rimeligere

Steve Jobs har avslørt en ny bærbar iBook til skole- og forbrukermarkedet. Kurvene er erstattet av rette linjer - og maskinen er et kilogram lettere enn forgjengeren.

Steve Jobs har avslørt en ny bærbar iBook til skole- og forbrukermarkedet. Kurvene er erstattet av rette linjer - og maskinen er et kilogram lettere enn forgjengeren.

Vekten på den nye bærbare iBook fra Apple, som Steve Jobs kunngjorde 1. mai, er nede i 2,2 kilogram. Den ruver bare 33 millimeter over bordplaten. Skjermen er på 12 tommer og har en oppløsning på 1024 ganger 768 punkter. G3-prosessoren klokkes i 500 MHz.
Nyheten kommer i fire modeller, avhengig av om du vil ha CD-spiller, DVD-spiller, CD-brenner eller kombinert CD-brenner og DVD-spiller. Med bare CD-spiller får du 64 MB minne. De andre utstyres med 128 MB. Alle har samme disk på 10 GB. De har også FireWire, USB og video-utgang, og er klargjort for trådløst lokalnett.


Maskinen leveres med et rikt utvalg av multimediaprogramvare.

I USA får skoler og lærere rabatt. Apple har sakket etter Dell på skolemarkedet, og ønsker å gjenerobre sin opprinnelige ledelse.

Daglig leder Arne Odden i Apple Norge sier han finregner på norske priser, og at han vil ha dem klare i løpet av dagen. I USA koster den fra 1299 til 1799 dollar. Den billigste versjonen er et par hundre dollar rimeligere enn forgjengeren.

- Vi vil kunne levere iBook i Norge i løpet av mai, i en internasjonal versjon. Den lokaliserte versjonen kan bli klar til månedsskiftet.

Odden sier Apple Norge gir rabatt på alle modeller til utdanningsinstitusjoner, og at dette også vil gjelde den nye iBook.Den forrige iBook var ikke gjenstand for særlig markedsføring her i landet. Odden regner med at man vil gjøre mer for den nye modellen, også mot skolemarkedet som Apple Norge satser spesielt på i disse dager.

- Økt innpass på skolemarkedet er en sterk og synlig tendens for oss. Vi merker pågang fra skoler som aldri har hatt Mac før, og ligger nå i forhandlinger med mer enn 50 videregående skoler som vurderer nye innkjøp til høsten.

Til toppen