Trinnvis lansering av ny Linux-mobil

Mobiltelefonen Neo1973 vil i første omgang bare bli tilgjengelig for spesielt interesserte.

Trinnvis lansering av ny Linux-mobil

Mobiltelefonen Neo1973 vil i første omgang bare bli tilgjengelig for spesielt interesserte.

Det har lenge vært ventet at åpen kildekodebaserte mobiltelefonen Neo1973 fra FIC og OpenMoko skulle komme i salg tidlig i år. Dette lanseringstidspunktet er nå blitt justert og delt opp i tre faser.

Den første fasen starter den 11. februar. Da vil utvalgte medlemmer av utviklerfellesskapet motta hvert sitt eksemplar. Samtidig skal hele kildekoden til OpenMoko Linux Distribution gjøres offentlig tilgjengelig, sammen med flere nye prosjektnettsteder.

Den 11. mars vil Neo1973 komme i salg. Den vil kun selges direkte fra OpenMoko til 350 dollar pluss frakt. Mobilen vil kunne leveres globalt, men er i denne fasen først og fremst beregnet for utviklere.

Først den 11. september vil den mobilen lanseres for fullt. Da vil den gjøres tilgjengelig gjennom forhandlere og fra utvalgte mobiloperatører.

Omtrent samtidig planlegges introduksjonen av en andregenerasjons OpenMoko-enhet. Det er foreløpig ikke blitt gitt detaljer om denne, men også her skal alle som ønsker det kunne bidra til å utforme funksjonaliteten.

Neo1973 vil mangle relativt vanlig funksjonalitet på enkelte områder, men tar igjen på andre.

Mobilen skal måle 120,7 x 62 x 18,5 mm og være utstyrt med en 2,8 tommer berøringsskjerm med VGA-oppløsning (480 x 640 piksler). Den er basert på en 266 MHz Samsung s3c2410 SoC og har dessuten en innebygd AGPS-brikke og dermed utvidet GPS-funksjonalitet.

Minnet er på 128 MB, samt 64 MB NAND flashminne. Dette kan utvides med MicroSD-kort. Mobilen støtter ellers Bluetooth 2.0 og batteriladning over USB (v1.1). Programvareutviklere vil hele tiden ha ubegrenset tilgang til all maskinvare.

De klareste manglende til Neo1973 ser ut til å være rask USB-forbindelse, kamera, EDGE- eller 3G-støtte, samt WLAN.

Les mer her.

    Les også:

Til toppen