JUSS OG SAMFUNN

Trøblete forlengelse med SBS

Forsvaret kan bli sittende for lenge i den skandaliserte avtalen med SBS, noe som kan være ulovlig.

5. des. 2005 - 10:53

Forsvaret har somlet med å inngå en ny rammeavtale som erstatning for den skandaliserte avtalen med Siemens Business Services (SBS). Dermed blir avtalen trolig forlenget, og dette kan stride mot loven, melder Finansavisen.

    Les også:

Det er nå et halvt år til avtalen går ut, og ifølge Finansavisens kilder vil det ta minst ett år å få en ny leverandør på plass. Siemens utfører oppgaver innen blant annet drift og anskaffelser, og dette vil de fortsette med til en ny leverandør er på plass.

– Hvis anskaffelsen løper lenger enn den avtalte kontraktsperioden, høres det ut som en ulovlig direkte anskaffelse. Verdien av det som anskaffes uten anbudskonkurranse er ulovlig dersom det overstiger terskelverdien på 500 000 kroner sier sekretariatsleder Andreas Schei i Klagenemda for offentlige anskaffelser (KOFA) til Finansavisen.

Forsvaret mener det er snakk om en justering av gjeldende kontrakt. KOFA kan uansett ikke gjøre noe, med mindre en aktør klager, og det vil neppe være en god strategi for å vinne den nye kontrakten fra Forsvaret.

Avtalen mellom SBS og Forsvaret har fått mye oppmerksomhet fordi en ansatt i SBS fikk sparken kort tid etter at han hadde meldt fra til ledelsen om uregelmessigheter i faktureringen. Siemens fikk tidligere i høst en dom mot seg som både stemplet oppsigelsen som usaklig og konkluderte med at Siemens hadde opptrådt kritikkverdig i forhold til kontrakten med Forsvaret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.