Trolig den største nordiske nettbutikken

Mange nettbutikker sliter tungt, men Norkom solgte datautstyr på Internett for 60-70 millioner kroner i første kvartal.

En serie norske og nordiske nettbutikker sliter tungt med å få oss til å kjøpe klær, hvitevarer, parfyme og andre generelle varer på Internett. Små salgsbudsjetter og store kostander gjør at det er langt frem til overskudd.

Men ikke all netthandel lyser ildrødt: salget av dataprodukter går bra.digi.no skrev i går at Gigashops omsatte for to milllioner kroner i første kvartal og satt igjen med 150.000 kroner. Les sak om Gigashops Tjener penger på nettsalg i Norge

Men det er beskjedent i forhold til Norkom som solgte datautstyr på Internett for 60-70 millioner kroner. Norkom har to Internett-butikker - Komplett.no og Compunet.no. Den første er beregnet på erfarne IT-brukere mens den andre gir mer veiledende tekst.

- Vi mottok ordre over Internett for 34 millioner kroner i første kvartal. I tillegg er det mange som skriver ut, får godkjenning og fakser inn bestilling på det de har funnet på Internett. Enten du regner med 34 eller 60-70 millioner kroner er vi den største Internett-butikken vi har hørt om i Norden, sier administrerende direktør og medgründer Eric Sandtrø til digi.no.

Norkom har flere databutikker på Sørlandet, til sammen omsatte selskapet for 132 millioner kroner og satt igjen med et overskudd på 6,2 millioner kroner. Internett-butikkene blir belastet alle reele konstander og går i solid pluss, forteller Sandtrø.

Sandtrø forklarer det hyggelige salget med blant annet selskapets klare prispolitikk - varene er fem prosent billigere på Internett enn i deres butikker.

Norkom eies av de ansatte og Orkla, Unibank og Commerzbank og er priset til 270 millioner kroner i gråmarkedet..

Til toppen