Trolig falske rykter om terrorist-spill

Påstandene om at islamske terrorister har laget egne versjoner av skytespill er trolig feil.

Påstandene om at islamske terrorister har laget egne versjoner av skytespill er trolig feil.

Det amerikanske Forsvaret har i lengre tid brukt dataspill som et middel for rekruttering og opplæring – Nå har også Al-Qaida tatt dette i bruk, hevder SAIC, et firma som overvåker islamske nettsteder for det amerikanske forsvaret.

Al-Qaida har i stedet for å utvikle egne spill, modifisert kjente spilltitler, som Battlefield 2.

Der man før spilte som amerikansk soldat, spiller man nå som tungt bevæpnede islamistiske styrker der det er de amerikanske soldatene som er slemme, sier nå Pentagon til den amerikanske kongressen.

I tillegg til å ha fått endret karakterer og våpen, er også historien i spillene endret til å formidle propaganda i favør for Al-Qaida. Blant annet har en tale av George W. Bush blitt klippet inn, og redigert slik at ordet ”crusade” blir gjentatt flere ganger, et ord mange muslimer ser på som et angrep på Islam av kristendommen. Den underliggende propagandameldingen i spillet sies å være at USA fører et korstog mot Islam for å kontrollere oljeressursene i Midtøsten og at muslimer burde kjempe for å beskytte Islam.

Det er nyhetsbyrået Reuters som har skrevet om spillet og forteller at det ligger en trailer fra spillet på nettet.

Men det er godt mulig at påstandene er feilaktige. digi.no har funnet traileren som ligger ute på Planetbattlefield, et nettsted som bare dreier seg om Battlefield-spillet. (bildet er tatt fra videoen) Her omtales ikke traileren som en ny versjon av spillet, men bare et video-opptak lagt ut av en medlem på Planetbattlefield.

denne lenken på nettstedet Forumplanetfinner du hele diskusjonen.

digi.no har også sett på videoen. Videoen fremstår mer trolig som noe en entusiastisk spiller har laget - blant annet åpner videoen med Battlefield 2-logoen. Videoen viser også teksten "fraps.com" fordi forfatteren har brukt en gratisversjon av et video-verktøy.

Til toppen