Trolig kroken på døra for Kazaa

Fredag kom avgjørelsen; Etter alt å dømme vil KaZaA ende opp samme sted som Napster, Madster og Audio Galaxy.

Fredag kom avgjørelsen; Etter alt å dømme vil KaZaA ende opp samme sted som Napster, Madster og Audio Galaxy.

Platebransjen klarer å stenge stadig flere av de sentralstyrte fildelings-tjenestene. Napster, Madster (tidligere kalt Aimster) og Audio Galaxy er allerede historie. Platebransjen går etter de sentralstyrte fildelingstjenestene som drives av selskaper man kan saksøke, mens systemer som Gnutella er vanskeligere å ramme. Der må man gå etter enkeltbrukere, noe som er svært tidkrevende.

Les også:

For det er ikke tvil om at programmene brukes til massiv piratkopiering og selskapene bak de sentraliserte tjenestene selger annonser som vises i brukernes programmer. Selskapet bak Kazaa heter Sharman og har etablert seg en postadresse på øygruppen Vanuatu (nord for New Zealand), men har hovedkontor i Australia.


Selskapet håpet at deres uvanlige adresse skulle redde dem, men fredag kom avgjørelsen: Selskapet kan saksøkes i USA. Det avgjorde en dommer, skriver Cnet. Kazaa er lastet ned 143 millioner ganger og har etter alt å dømme "en vesentlig aktivitet i USA", noe som gjør at selskapet kan saksøkes der, mener dommeren.

Dermed er det trolig bare et tidsspørsmål om når rettssaken kommer i gang og KaZaA trolig må stenge.

Til toppen