Trolig langt frem for lavere Sense-priser

Telenor må kutte regningen de krever av Sense, krever Post- og teletilsynet, men det kan ta tid.

Telenor må kutte regningen de krever av Sense, krever Post- og teletilsynet, men det kan ta tid.

Telenor slåss med flere konkurrenter som leier eller ønsker å leie linjer og tjenester. Nå har enda en konkurrent fått medhold i sine klager til myndighetene om lavere priser.

Les også:

Post- og teletilsynet varslet tidligere et vedtak om at Telenor måtte kutte prisene på linjene Sense betaler dem. I dag morges kom bekreftelsen:


"Vedtaket er stort sett i tråd med varsel om vedtak datert 23. juli d.å. I vedtaket fremgår det bl.a. at PTs vurdering er at TMs priser for tilgang til GSM-nettet for videresalg av mobiltelefoni og SMS i videresalgsavtalen ikke er kostnadsorienterte. PT pålegger TM å redusere prisene i sin videresalgsavtale med Sense med minst 25%. Nye vilkår skal gjelde fra 1. januar 2002." skriver tilsynet

Sense hadde totale trafikkostnader i Norge for første halvår på 154 millioner kroner og 70-80 prosent av kundene ligger på Telenors nett.

Les også:

Men det kan likevel ta lang tid før Sense-kundene får redusert regningene sine. For Telenor har tidligere anket de fleste vedtak Post- og teletilsynet har gjort.


- Telenor har tre uker på å bestemme seg for å klage. Saken kan ankes til Statens Teleforvaltingningsråd som enten avgjør saken selv eller sender den videre til Samferdselsdepartementet dersom saken er av prinsippiell karakater, sier Arne Litlere, underdirektør i Post- og teletilsynet til digi.no. I Teletopia-saken tok denne prosessen et halvt år, men i andre saker har det gått lengre tid.

Til toppen