Trolig redusert Blu-ray-støtte fra HP

Blu-ray Disc-formatet vil ikke inkludere to nye egenskaper HP har oppgitt som krav for videre ensidig støtte.

Blu-ray Disc-formatet vil ikke inkludere to nye egenskaper HP har oppgitt som krav for videre ensidig støtte.

Blu-ray Disc Association avviste denne uken krav fra HP om inkludering av to PC-relaterte teknologier i Blu-ray Disc-formatet.

HP, som lenge har støttet Blu-ray Disc-formatet (BD), sa i oktober at det ville vurdere å gå over til å støtte det konkurrerende HD DVD-formatet hvis ikke teknologiene iHD og «mandatory managed copy» ble inkludert i BD-formatet.

iHD skal gi ny, interaktiv funksjonalitet, er XML-basert og skal støttes av blant annet Windows Vista. BD-formatet bruker i stedet Blu-ray Disc Java i det interaktive laget. «Mandatory managed copy» tillater lovlig kopier av platene over på en harddisk og distribusjon over for eksempel et hjemmenettverk.

- Mandatory managed copy vil bli en del av Blu-ray-formatet, men mens HPs forespørsel om interaktivitet vurderer, vil Blu-ray-gruppen på det nåværende tidspunktet forsette å benytte Java, sier talsmann for Blu-ray Disc Association, Andy Parsons, til Reuters.

- Vi tar forespørselen deres seriøst, men er ikke villige til å utsette lanseringen og kommer til å fortette med det Java-basert alternativet, sier Parsons, som likevel ikke avviser at HPs ønsker vil bli tatt til følge ved et senere tidspunkt.

    Les også:

Også Microsoft og Intel brukte mange av de samme argumentene som HP da de valgte å støtte HD DVD-formatet framfor Blu-ray Disc-formatet. Dette til tross for at store deler av den amerikanske filmindustrien har valgt å støtte BD-formatet, angivelig på grunn av bedre systemer for rettighetskontroll.

Til Reuters sier Maureen Weber, daglig leder for personlig lagring i HPs gruppe for personlige systemer, at hvis Blu-ray-gruppen opprettholder sitt standpunkt, vil HP innta en mer nøytral posisjon i stedet for å kun støtte Blu-ray Disc.

- Hvis de er ute av stand til å inkludere teknologier vi mener er kritiske for PC-arkitekturen, vil vi være mer nøytrale, og du vil se at vi vil støtte begge formatene, avslutter Weber.

Til toppen