Trolltech får frisk kapital

Norske Trolltech har hentet inn midler til å finansiere selskapets globale ekspansjonsplaner.

Norske Trolltech har hentet inn midler til å finansiere selskapets globale ekspansjonsplaner.

Trolltech, mest kjent for applikasjonsrammeverket Qt og utviklingsmiljøet Qtopia, har fått friske midler som følge av en "Series B" finansieringsrunde ledet av investeringsselskapet Index Ventures. Også de eksisterende investorene Teknoinvest og Northzone Ventures har bidratt med midler i denne runden. Midlene, til sammen 6,7 millioner dollar, skal brukes til finansiere Trolltechs globale ekspansjon.

Samtidig annonserer Trolltech at Neil Rimer, medgründer og ansvarlig partner i Index Ventures, vil få en plass til Trolltechs styre.

- Vi valgte Index Ventures fordi det er blitt ett av de mest fremtredende investeringsselskapene innen høyteknologi, som har oppnådd utmerkede resultater innen identifisering av europeiske teknologiselskaper, slik som MySQL og Skype, som har vokst til å bli sterke, globale virksomheter, sier Haavard Nord, administrerende direktør i Trolltech, i en pressemelding.

Nord sier videre at Linux-markedet utvider raskt til integrerte enheter og til skrivebordet. Han mener at Trolltech har alle muligheter til utnytte denne drivkraften.

- Denne finansieringen vil hjelpe oss å ekspandere raskt samtidig som vi fortsatt støtter åpen kildekodemiljøet, sier Nord.

Neil Rimer i Index Ventures begrunner investeringen med at Trolltech har bevist at det har en lønnsom forretningsmodell og en utprøvd teknologi rettet mot to av de heteste Linux-markedene.

Til toppen