Trolltech i mobil-samarbeid med Intel

Trolltechs Qtopia-rammeverk skal benyttes i en ny, Linux-basert plattform for mobiltelefoner.

Trolltechs Qtopia-rammeverk skal benyttes i en ny, Linux-basert plattform for mobiltelefoner.

Norske Trolltech skal sammen med blant annet Opera Software, RealNetworks, Audistry og Philips Software levere løsninger til en plattform som kalles Integrated Multimedia Solution for Linux. Bak denne står blant annet Intel.

Det er Trolltechs Qtopia rammeverk for applikasjonsutvikling som skal benyttes i den kommende Linux-plattformen, som er beregnet for mobiltelefoner og -operatører.

Ved å utvikle en integrert løsning skal de involverte selskapene sikre en komplett og optimalisert løsning.

Plattformen vil også være basert på neste generasjon XScale applikasjonsprosessorer fra Intel. Qtopia skal fungere som plattformen for applikasjonsutvikling for den kommende løsningen, og skal i tillegg inkludere plugins og programmeringsgrensesnitt for ytterligere applikasjonsintegrasjon.

- Trolltech er sentral i utviklingen av Integrated Multimedia Solution for Linux på neste generasjon av Intel Xscale-prosessoren. Trolltechs omfattende innsats for å støtte Linux-basert mellomvare og applikasjoner kan kraftig redusere tiden det tar å gjøre Intels Linux-baserte plattformer klare for markedet, sier Gary Forni, direktør for klargjøring av programvare på håndholdte plattformer i Intels Mobility Group, i en pressemelding.

- Trolltech og Intel deler et komplementært syn på å tilby optimaliserte Linux-løsninger for mobiltelefoner, sier Haavard Nord, administrerende direktør i Trolltech, i en pressemelding.

Til toppen