Trolltech integrerer Qt med utbredt nettleser

Nettleserfunksjonalitet i Qt-baserte applikasjoner er blant nyhetene fra Trolltech denne uken.

Trolltech integrerer Qt med utbredt nettleser

Nettleserfunksjonalitet i Qt-baserte applikasjoner er blant nyhetene fra Trolltech denne uken.

Trolltech kunngjorde i går at selskapet har integrert Qt utviklingsrammeverket med nettleserplattformen WebKit, som er basis for nettleseren i en mengde av Nokia smarttelefoner og Apples iPhone. Integrasjonen skal gjøre det mulig å utstyre programmer i mobiltelefonen med oppdatert webinnhold.

Trolltech skriver i en pressemelding at Google Earth og Apples iTunes er eksempler på tjenester som finnes til PC-er i dag, som også vil kunne leveres til mobiltelefoner ved å benytte selskapets Qt WebKit Integration, som løsningen kalles. I tillegg nevnes tjenester som sosiale nettverk, lynmeldinger og sanntids finansielle oppdateringer.

Det er ikke tilfeldig at Trolltech har gjort denne integrasjonen. Selskapets visepresident for engineering, Lars Knoll, er blant dem som var med på å skape forgjengeren til WebKit.

- Qt WebKit Integration hjelper utviklere med å kombinere live webinnhold med PC- og mobiltelefon-applikaskoner. Dette fjerner grensene mellom skrivebordet, mobiltelefoner og weben. Det gjør det også mulig for grafikk- og webdesignere å slutte seg til utviklere for å lage mer avanserte brukergrensesnitt enn noen sinne, uansett hva slags enhet eller desktop-applikasjon du bruker, sier Knoll i en pressemelding.

Qt WebKit Integration gjør det mulig å implementere WebKit i et Qt-miljø, noe som betyr at opptegningen av websider, nettverkskommunikasjonen og XML-håndteringen er basert på Qt.

Qt WebKit Integration vil bli gjort tilgjengelig for en separat modul i Qt 4.4, som skal lanseres midten av neste kvartal.

Trolltech skal i tillegg distribuere nettleseren Iris Browser fra Torch Mobile sammen med Qtopia. Iris Browser er basert på WebKit.

I går kom også Qtopia Phone Edition 4.3, Trolltechs applikasjonsplattform og brukergrensesnitt for Linux-baserte mobiler. Den nye versjonen inkluderer et brukergrensesnitt-tema designet for berøringsskjermer. Det inkluderer et spesielt, virtuelt tastatur og et utviklersett for OpenMoko Neo1973-mobilen.

Nytt er det også at Qtopia Sync Agent nå støtter synkronisering med Microsoft Outlook.

Qtopia Phone Edition skal dessuten ha fått bedre mediestøtte, noe som inkluderer støtter for GStreamer og medierammeverket Real Networks Helix DNA. Mediespilleren i Qtopia skal dessuten ha fått et nytt brukergrensesnitt.

Oppstarten av Qtopia-baserte applikasjoner skal være i gjennomsnitt 50 prosent raskere med Qtopia 4.3 enn applikasjoner basert på forrige generasjon. Dette er blitt testet på Trolltechs Greenphone.

Til toppen