FORBRUKERTEKNOLOGI

Trolltech klar med mobil Linux til massene

Trolltech lover gjennombrudd for Linux på enkle mobiler beregnet på massemarkedet.

7. feb. 2007 - 09:04

Det norske programvareselskapet Trolltech leverer sine programvareløsninger i en gratis GPL-lisensiert utgave og i en kommersiell utgave.

    Les også:

Et av selskapets produkter er Qtopia, en Linux-basert plattform for mobiltelefoner.

I samarbeid med VirtualLogix har Trolltech nå utviklet en løsning som gjør at løsningen kan kjøres på en mobil telefon med en enkeltkjernet prosessor. Det er viktig, for normalt må man ha en mobil med to prosessorer for å kunne kjøre en såkalt smartphone.

- Linux og Qtopia på en enkeltkjernet prosessor er et stort gjennombrudd i det mobile markedet, sier Haavard Nord, administrerende direktør i Trolltech.

Dermed kan denne nye løsningen åpne opp muligheten for å kjøre Trolltechs Qtopia på mobiltelefoner beregnet på massemarkedet, istedenfor å begrenses til de største og dyreste modellene.

- Med Linux og Qtopia på mobilene kan OEM-leverandører utnytte det åpne og raskt ekspanderende økosystemet rundt Linux til til å levere avanserte mobiler til markedet, sier Mark Milligan, markedssjef i VirtualLogix.

Trolltech og deres partner VirtualLogix skal vise frem løsningen på 3GSM-konferansen i Barcelona neste uke. digi.no vil være tilstede og komme tilbake med mer informasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.