Trolltech klar med ny Qtopia

Trolltech annonserte i dag en helt ny versjon av Qtopia-rammeverket for Linux-baserte, mobile enheter.

Trolltech annonserte i dag en helt ny versjon av Qtopia-rammeverket for Linux-baserte, mobile enheter.

Trolltech har i dag lansert en ny versjon Qtopia, selskapets applikasjonsplattform og brukergrensesnitt for mobile enheter basert på Linux.

Qtopia 4 Series skal tilby løsninger for et større område av enheter enn tidligere. Dette inkluderer alt fra produkt med én enkelt funksjonalitet, for eksempel medisinske skannere, til avanserte telefoner, personlige mediespillere og annen konsumentelektronikk. Andre nyheter er et integrert vindussystem, støtte for en rekke inndataenheter og forbedret visualiseringskvalitet, inkludert SVG (Scalable Vector Graphics). Dessuten har den nye versjonen bedre støtte for internasjonalisering, støtte for tekst fra høyre mot venstre og støtte for SQL-databaser.

Ifølge Haavard Nord, administrerende direktør for Trolltech, benyttes av mer enn 90 selskaper, hvor av 40 er mobiltelefondesignere og -produsenter.

Qtopia bygger på utviklingsplattformen Qt 4, som ble lansert i fjor sommer. Blant annet har Qtopia arvet Qt 4s renderingmotor, modell- og visningsarkitektur, maler for containerklasser, og støtte for flertrådkjøring og tekstrendering.

Til toppen