Trolltech lanserer egen mobil for utviklere

Trolltech har lansert en egen mobil for utviklere som vil lage Linux-baserte smartphones.

Trolltech lanserer egen mobil for utviklere

Trolltech har lansert en egen mobil for utviklere som vil lage Linux-baserte smartphones.

Det norske programvareselskapet Trolltech lever av å selge sine produkter med en dual-lisensieringsmodell der man kan benytte løsningene fritt under en GPL-lisens eller man kan betale for en kommersiell lisens.

    Les også:

Selskapet har i hovedsak to produkter; utviklingsbiblioteket Qt og mobilplattformen Qtopia. Qtopia-plattformen er forøvrig bygd ved hjelp av Qt-biblioteket.

For å få flere utviklere til å bli kjent med Qtopia-plattformen har selskapet nå lansert en egen mobiltelefon. Den har fått navnet Qtopia Greenphone og er ikke ment for sluttbrukermarkedet.

Greenphone skal gjøre det lettere for kommersielle aktører og åpen kildekodeutviklere å utvikle og teste Linux-baserte applikasjoner for mobiltelefoner. Telefonen vil bli levert som en del av et Software Development Kit (SDK).

Selv om den ikke er ment som et kommersielt sluttbrukerprodukt, vil mobilen være fullt brukbar som en vanlig avansert mobiltelefon. Forskjellen ligger i at denne telefonen er åpnet for at utviklere skal kunne eksperimentere med den. Greenphone kan resettes og oppdateres med nye programvarekomponenter gjennom en mini-USB-port.

– Med Greenphone kan utviklere lage applikasjoner som dekker behovet som teleoperatører og sluttbrukere har med en dramatisk kortere utviklingssyklus, sier Eirik Chambe-Eng, administrerende direktør i Trolltech i en pressemelding.

Greenphone vil bli tilgjengelig i en begrenset mengde fra midten av september.

Til toppen