BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trolltech oppgraderer for innebygd Linux

Trolltech lanserte i dag Qtopia Core, et utviklingsplatform for innebygde enheter basert på Linux.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. jan. 2006 - 13:03

Trolltech annonserte i dag at selskapet erstatter Qt/Embedded med Qtopia Core som fundamentet i selskapets produktfamilie for innebygde enheter tilpasset spesielle bruksområder. Dette inkluderer områder som selvbevegende automatisering, medisinsk utstyr, kassaapparater, kontorutstyr og bildeprosesseringsmaskiner.

- Med Qtopia Core kan utviklerne av embedded Linux fokusere på verdiskapende innovasjon i stedet for verdslig infrastrukturkoding, hevder Haavard Nord, administrerende direktør i Trolltech, i en pressemelding.

Qtopia Core skal være en robust og tilpassbar utviklingsplattform for å skape enkeltapplikasjonsenheter drevet av innebygd Linux. Den inkluderer et omfattende sett med biblioteker og grafiske verktøy som skal gjøre utviklingsarbeidet enklere og raskere.

Den nye plattformen støtter de samme API-ene som Qt 4. Dette inkluderer all den nyeste Qt-funksjonaliteten, inkludert utvidet støtte for tung grafikk og mer internasjonalisering med skrift fra høyre mot venstre.

    Les også:

Trolltechs produktstrategi for Qtopia inkluderer en rekke produkter for å møte de spesifikke behovene til en bredt spekter av innebygde Linux-applikasjoner. Dette gjelder alt fra enkeltapplikasjoner til avansert telefoner og medieprodukter.

Selskapet planlegger å utvide Qtopia 4-serien i løpet av de nærmeste månedene for å møte et bredere spekter av innebygde Linux-muligheter. Dette vil trolig inkludere:

  • Qtopia Platform, som er Qtopia Core med funksjonalitet for applikasjonsstyring og brukergrensesnitt, noe som skal åpne for utvikling av innebygde Linux-applikasjoner til konsumentelektronikk og andre flerapplikasjonsprodukter.
  • Qtopia Profiles, som er Qtopia Platform med nøkkelfunksjonalitet som for innebygd Linux-utvikling rettet mot spesifikke, vertikale markeder.
  • Qtopia Editions, som er løsninger rettet mot utvalgte produktsegmenter.

Qtopia Series består foreløpig av Qtopia Core 4, Qtopia Phone Edition og Qtopia PDA Edition.

Mer informasjon om Qtopia Core finnes på denne siden .

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.