Trolltech skal bidra mer til Linux på mobilen

Norske Trolltech har meldt seg inn i en gruppe som bygger opp en felles Linux-plattform for mobiler.

Trolltech skal bidra mer til Linux på mobilen

Norske Trolltech har meldt seg inn i en gruppe som bygger opp en felles Linux-plattform for mobiler.

Til tross for få tilgjengelige produkter i vår del av verden, har Linux med årene fått et ganske godt fotfeste som operativsystem for smarttelefoner, det vil avanserte mobiltelefoner. Ifølge analyseselskapet Canalys var markedsandelen til Linux som operativsystem i smartmobiler i tredje kvartal i fjor på 13,3 prosent, bare slått av Symbian OS.

    Les også:

For et knapt år siden ble en stiftelse kalt LiMo opprettet av Motorola, NEC, NTT DoCoMo, Panasonic Mobile Communications, Samsung Electronics og Vodafone, men har senere også fått medlemmer som LG, McAfee, ARM, Broadcom og Ericsson. Stiftelsen har som mål å fremme bruken av stiftelsens egne, mobile Linux-plattform.

I dag ble det kjent at Trolltech nå har meldt seg inn i LiMo, sammen med Acrodea, ETRI, Huawei og Purple Labs. Trolltech har lenge levert løsninger mobiltelefoner, blant annet selskapets Qtopia-produkter.

- Vi er ekstremt glade for å kunne ønske Trolltech velkommen som et nytt medlem. De har en imponerende liste over oppnådde resultater når det gjelder å levere komplett programvareløsninger til enheter, og deres aktive deltakelse i LiMo Foundation vil redusere kostnadene og tiden det vil ta å få produkter ut på markedet for enhetsprodusenter som bruker LiMo-plattformen , sier Morgan Gillis, administrerende direktør i LiMo Foundation, i en pressemelding.

Trolltech skal bidra med strategiske komponenter til programvarestakken til LiMo.

Til toppen