Trolltech slår seg opp i Kina

Trolltech åpner nytt kontor og hevder de er inne i varmen hos en serie kinesiske aktører.

Trolltech åpner nytt kontor og hevder de er inne i varmen hos en serie kinesiske aktører.

På tross av at de bare har rundt 90 ansatte er Trolltech et svært så globalt selskap. Det gjelder både kunder, ansatte og kontorer. De ansatte kommer fra 18 forskjellige land.

Fra før hadde de hovedkontoret i Oslo, samt kontorer i Australia og California. Nå er det fjerde kontoret åpnet i den kinesiske hovedstaden Beijing.

Selskapet oppgir at de har over 4.400 kunder spredt over 60 land. Svært få av dem er i Norge.

- Vi hadde et knallår i Norge i fjor. Da utgjorde salget vårt her hjemme fire prosent av det totale. Tidligere har det ligget på mellom 1,5 og 2 prosent, sier Trolltech-sjef Eirik Chambe-Eng til Computerworld.

Han mener noe av oppskriften som har gitt dem suksess er at de har satset så internasjonalt.

Blant de største kundene er Adobe, IBM, Sharp og Siemens.

Når selskapet nå åpner eget kontor i Kina er dette fordi svært mange mobilprodusenter opererer i landet. Et stort antall av disse bruker Trollteks utviklingsverktøy Qtopia for utvikling av Linux-baserte telefoner. Trolltechs Kina-kontor skal drive salgstjenester, opplæring og teknisk støtte.

- Linux er i ferd med å bli kjerneplatformen for mobile apparater, og Asia er i sentrum for denne utviklingen, hevder David Alström, den kinesisktalende svensken som som skal lede Trolltechs Kina-kontor. Denne situasjonen er mest tydelig i Kina, Asias største marked, der nesten alle designhusene har Qtopia som sitt færstevalg for utviklingsplatform og brukergrensesnitt, skriver han i en pressemelding.

Trolltech har bygget seg opp i Kina siden 2002. De hevder å ha samarbeid med alle de viktigste aktørene i landet, og at ti lokale produsenter allerede har lansert telefoner bygd på Trolltech-teknologi, eller er i ferd med å gjøre det.

Til toppen