Trolltech tjener penger på driften

Trolltech vokser raskt, men har slitt med underskudd. Det gjør de fortsatt, men går nå med driftsoverskudd.

Trolltech tjener penger på driften

Trolltech vokser raskt, men har slitt med underskudd. Det gjør de fortsatt, men går nå med driftsoverskudd.

Programvareselskapet Trolltech lever hovedsaklig av å lage programvarebibliotek som lar utviklere utvikle kryssplattformsløsninger, og av en mobilplattform som brukes av mobilprodusenter.

Selskapet skiller seg ut fra mange andre programvareselskaper, gjennom å satse på en dual-lisensieringsmodell. Kundene kan velge om de vil kjøpe en kommersiell lisens, eller om de vil laste ned en GPL-lisensiert utgave helt gratis. Sistnevnte gir ikke Trolltech inntekter, men det gir Trolltech-produktene en massiv utbredelse i markedet.

Omsetningen for årets tredje kvartal endte på 60,8 millioner kroner, opp 44,1 prosent fra samme kvartal i fjor. Hittill i år har Trolltech omsatt for 160,7 millioner kroner, en fremgang på 32,76 prosent sammenlignet med fjorårets første ni måneder.

Trolltech er en av norsk IT-bransjes vekstkometer, men veksten har kostet dyrt. Selskapet har levert underskudd og det har gått hardt utover selskapets aksjekurs. For å styre skuta tilbake i pluss, har selskapet senket ansettelsestempoet, og det har gitt bedre bunnlinjetall.

- Vi er veldig fornøyd med å kunne rapportere at vi nå går med driftsoverskudd - Vi er veldig fornøyd med å kunne rapportere at vi nå går med driftsoverskudd, og vi regner med å også klare det i fjerde kvartal, sier Eirik-Chambe-Eng, administrerende direktør i Trolltech.

Driftsresultatet endte såvidt i pluss med 333.000 kroner. Resultatet før skatt var imidlertid fortsatt i minus. Det endte på 4.6 millioner kroner i underskudd.

    Les også:

Til toppen