Trolltech tjener penger på driften

Trolltech vokser raskt, men har slitt med underskudd. Det gjør de fortsatt, men går nå med driftsoverskudd.

Programvareselskapet Trolltech lever hovedsaklig av å lage programvarebibliotek som lar utviklere utvikle kryssplattformsløsninger, og av en mobilplattform som brukes av mobilprodusenter.

Selskapet skiller seg ut fra mange andre programvareselskaper, gjennom å satse på en dual-lisensieringsmodell. Kundene kan velge om de vil kjøpe en kommersiell lisens, eller om de vil laste ned en GPL-lisensiert utgave helt gratis. Sistnevnte gir ikke Trolltech inntekter, men det gir Trolltech-produktene en massiv utbredelse i markedet.

Omsetningen for årets tredje kvartal endte på 60,8 millioner kroner, opp 44,1 prosent fra samme kvartal i fjor. Hittill i år har Trolltech omsatt for 160,7 millioner kroner, en fremgang på 32,76 prosent sammenlignet med fjorårets første ni måneder.

Trolltech er en av norsk IT-bransjes vekstkometer, men veksten har kostet dyrt. Selskapet har levert underskudd og det har gått hardt utover selskapets aksjekurs. For å styre skuta tilbake i pluss, har selskapet senket ansettelsestempoet, og det har gitt bedre bunnlinjetall.

- Vi er veldig fornøyd med å kunne rapportere at vi nå går med driftsoverskudd - Vi er veldig fornøyd med å kunne rapportere at vi nå går med driftsoverskudd, og vi regner med å også klare det i fjerde kvartal, sier Eirik-Chambe-Eng, administrerende direktør i Trolltech.

Driftsresultatet endte såvidt i pluss med 333.000 kroner. Resultatet før skatt var imidlertid fortsatt i minus. Det endte på 4.6 millioner kroner i underskudd.

    Les også:

Til toppen