AVTALER & KONTRAKTER

Troms valgte Dells skole-pc

Kontrakten omfatter over 10 000 maskiner.

Dell Latitude 3330 med WiDi åpner for virtuell samhandling i klasserommet, ifølge leverandøren.
Dell Latitude 3330 med WiDi åpner for virtuell samhandling i klasserommet, ifølge leverandøren. Bilde: Ocean/Corbis
15. juli 2013 - 13:44

Troms fylkeskommune har inngått en fireårig rammeavtale med Dell Norge og deres partner Bedriftssystemer, går det fram av den melding på Dell direkte.

Etter avtalen skal det leveres rundt 2600 pc-er til fylkets 15 videregående skoler, hvert år i fire år. Avtalen er verdt opptil 40 millioner kroner. De første maskinene skal være klare til skolestart i august.

Pc-en som skal leveres, er av typen Latitude 3330, en modell spesielt utviklet med tanke på bruk i skolen. Den beskrives som «slank, lett og robust», og skal «gli enkelt ned i skolesekken». Dell sier videre at den er rask å rulle ut, og lett å integrere i skolers IT-infrastruktur. Maskinen har 13,5 tommers skjerm. Den er 21 millimeter tykk, veier 1,55 kilogram og har en batterikapasitet på opptil 10 timer.

Latitude 3330 har også «WiDi», det vil si støtte for Intel-standarden Wireless Display. WiDi gjør det mulig å overføre en videostrøm med full HD-oppløsning over trådløse nettverk. I fjor ble WiDi en anbefalt egenskap i pc-kategorien Ultrabook.

Ifølge Dell åpner WiDi for virtuell samhandling i klasserommet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.