BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tromsø-bedrift EU-tester neste generasjon Internett

Den forskningsbaserte IT-bedriften Invenia Innovation AS skal delta i det store EU-prosjekt 6NET for å utvikle og teste "neste generasjon Internett".

13. mars 2002 - 13:40
mangelen på ledige IP-adresser





I tillegg deltar Uninett i Trondheim da de har ansvaret for det nasjonale datanettverket for forskning og utdanning.


Tromsø-baserte Invenia Innovation er invitert til å delta på grunn av sin kompetanse innen IPv6 (IP-versjon 6), og blir dermed den eneste kommersielle deltageren utenom den nevnte superkvartetten.


Invenia er en knoppskyting fra Universitetet i Tromsø og er etablert i et samarbeid mellom sju forskere ved Institutt for Informatikk og Invenia AS. Deltagelsen kom i stand som en følge av samarbeidet med Tromsø-universitetet der det i mange år har vært arbeidet med IPv6.

- Dette utgjør en ny og sterk kobling mellom forskning og næringsliv, som er en forutsetning for økt innovasjon og nyskapning i landsdelen, sier forskningsdirektør Ingvild Broch ved Universitetet i Tromsø.

Foruten administrerende direktør Terje Wold i Invenia Innovation AS jobber det 36 mennesker i selskapet, som er lokalisert i Forskningsparken i Tromsø med tillegg av en avdeling på Bardufoss.

Du kan lese mer om 6NET på denne nettsiden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra