KARRIERE

Trond Heier tilbake i friprog-manesjen

Den tidligere Linpro-sjefen begynner med IP-telefoni.

3. sep. 2010 - 13:44

Trond Heier ledet Linpro i fem år og gjorde seg kjent som en av Norges mest profilerte tilhengere av fri programvare.

I mai i fjor forsvant han ut av selskapet i kjølvannet av fusjonen med svenske Redpill.

Siden den gangen er digi.no kjent med at Heier har syslet med ulike oppstartsprosjekter som det foreløpig er for tidlig å skrive om.

Samtidig velger han nå å gå tilbake til IT-bransjen for fullt.

Heier ble i dag ansatt som administrerende direktør i telekomleverandøren Ibidium og tiltrer stillingen umiddelbart. Selskapet har med ham åtte ansatte.

- De har et unikt utgangspunkt for å bli en foretrukket telekomleverandør. Selskapet leverer et komplett spekter av produkter og tjenester til norske virksomheter. En god forankring innen fri programvare er heller ingen ulempe, sier han.

Foruten å være mobiloperatør under merkenavnet Fonia baserer selskapet seg i stor grad på den frie programvaren Asterisk.

Ser muligheter

Løsningen fungerer som telefonsentral og har etter blitt svært utbredt. Ifølge Heier er denne plattformen nå blitt markedsledende som telefonsentral i Nord-Amerika.

- Ibidium er et lite selskap som har investert mye og har en god plattform. Da treffer det noen strenger hos meg. Det ligger noen muligheter her som ikke ser ut til å være fullt utnyttet ennå, sier Heier til digi.no.

Den videre oppbyggingen av selskapet vil dreie seg om salg og markedsføring, forteller han. Det er ingen konkrete planer om å ansette flere.

- Var det viktig for deg at selskapet baserer leveransene på fri programvare?

- Det er ingen ulempe. Det må ikke være fri programvare, men jeg identifiserer meg veldig med fordele det gir. For meg er det vanskelig å argumentere for lukkede løsninger. Ikke alt vi leverer er basert på fri programvare, men kanskje en gang i fremtiden. Nå leverer vi også påbygg til telefonsentralløsningen som er en lukket løsning med lisensmodell.

Med nyansettelsen av Heier trer Ibidium-gründer og tidligere daglig leder Svein Eriksom over i stillingen som forretningsutvikler.

Foruten å ha ledet Linpro i en lengre vekstperiode har Heier tidligere styrt investeringsselskapet InerMedia Invest og vært direktør for internasjonale markeder i Software Innovation.

Trond Heier har også vært formann i Programvareindustriens Forening og viseformann i IKT-Norge. Den nye Ibidium-sjefen er utdannet sivilingeniør fra NTH og har en MBA fra Insead i Frankrike.

- Hans erfaring fra ledelse og utvikling av vekstbedrifter, samt strategiske innsikt og tekniske bakgrunn, gir en glimrende kombinasjon for å lede selskapet gjennom neste fase. Heier tilfører ledelsen i selskapet nye perspektiver som er nødvendige for å realisere selskapets forretningsmuligheter, sier styreleder Børge Sørvoll fra Troms Kraft Invest i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.