JUSS OG SAMFUNN

Trønder-trommis gir deg Canariposten

Kaare Skevik lanserer nå, sammen med sin kone Randi, en Internett-avis for Kanariøy-reisende.

Therese Werenskiold
12. mars 2001 - 15:12

Canariposten er en lokalavis for alle de som årlig besøker Kanariøyene, og som ønsker å følge med og være oppdatert på det som skjer der nede.

Kaare Skevik.
Kaare Skevik.

Trønder-rockeren Kaare Skevik (som blant annet har spilt i Prudence, Åge Aleksandersen og Sambandet, og i tillegg sammen med Terje Tysland) håper at avisen også vil være interessant for 'den vanlige turist'.

- Ikke minst på grunn av vår store og omfattende 'dag for dag-guide, ¿Qué pasa?, forteller Skevik. - Ved hjelp av den, kan man nå faktisk sitte hjemme i Norge og planlegge ferien før man reiser ned.

I ¿Qué pasa? finner man informasjon om ulike kulturarrangementer, lokale fiestaer, sportsarrangementer, konserter, festivaler, utstillinger, billettpriser, tidspunkt for arrangementene, bussruter og så videre.

I tillegg til daglige oppdaterte nyheter fra Kanariøyene, skal Canariposten inneholde ukemagasinet 'weekend feature', egne barnesider, pensjonistsider, boligsider, valutakurser samt flere andre aktuelle saker.

Canariposten er en videreføring av lokalavisen Canari-nytt, som ble utgitt på Kanariøyene på slutten av 90-tallet. Avisen drives og eies av Kaare Skevik og hans kone Randi Bauge Skevik, og har kontorer både i Oslo og på Gran Canaria.

Foruten avisens faste redaksjonelle stab, har redaksjonen et utstrakt frilansnettverk som jevnlig leverer oppdatert stoff. Avisen er annonsebasert og skal i tillegg til internettutgaven tilbake på papir fra midten av oktober, som løssalgsavis på alle de syv Kanariøyene.

I første omgang skal papirutgaven komme hver 14. dag. Deretter skal den i 2002 bli en ren dagsavis. Staben vil da bli utvidet med flere redaksjonelle medarbeidere.

- Dette gjør vi ved å opprette en stipendordning (hvile/arbeidsstipend) hvor 'slitne og utbrente' norske journalister kan søke korttids- eller langtidsrekreasjonsjobb i redaksjonen på Kanariøyene (Fra én til 12 måneder).

Meningen er at man da skal kunne jobbe deltid mens man gradvis kommer til hektene igjen. Årsaken til at man har valgt stipendordning i stedet for tradisjonelle vikariater, er å unngå mest mulig av den spanske papirmøllen.

- Vi er nå i samtaler med NJ om et samarbeid om stipendordningen, forteller redaktøren.

Erling Skard i Kantega sier at med den digitale lommeboken kan du identifisere deg overfor nettstedet du skal logge deg inn hos, uten å benytte tredjeparter som mellomledd.
Les også

Viktig skritt mot digital lommebok på tvers av landegrenser

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.