Trondheim får verdens beste mobilnett

Nå går sikkert bergenserne helt av skaftet. For ikke nok med at Midt-Norges hovedstad i år både kan skilte med 1000-årsjubileum og VM på ski, snart kan Trondheims-ordfører Marvin Wiseth også skryte av å ha verdens beste mobiltelefonnett.

Nå går sikkert bergenserne helt av skaftet. For ikke nok med at Midt-Norges hovedstad i år både kan skilte med 1000-årsjubileum og VM på ski, snart kan Trondheims-ordfører Marvin Wiseth også skryte av å ha verdens beste mobiltelefonnett.

Mobiloperatørene ruster seg til kamp om abonnentenes gunst i god tid før VM på ski tar til i Trondheim i slutten av februar. Både NetCom og Telenor Mobil satser store beløp på å bedre dekningen og kapasiteten i trondheimsområdet, spesielt Granåsen og i havneområdet, hvor det vil ligge en rekke sponsorbåter under verdensmesterskapet.

- Trondheim blir den byen i verden med best mobiltelefondekning og kapasitet i forhold til innbyggertallet. Vi er forberedt på at mobiltelefontrafikken kan bli opptil femdoblet enkelte steder, derfor øker vi kapasiteten i nettet slik at det er mulig å avvikle mellom 75.000 og 125.000 samtaler i timen. En smule romslighet må vi operere med etter som det er vanskelig å spå noe om hvor lang den gjennomsnittlige samtaletiden blir, sier informasjonssjef Per Engh Halvorsen i Telenor Mobil til digi:tele.

Telenor Mobil vil plassere ut ti ekstra mobile basestasjoner i forbindelse med VM, hvilket betyr nær en dobling av dagens kapasitet i det digitale GSM-nettet i Trondheim. Men i enkelte områder som forventes å bli hardt belastet, vil kapasiteten i nettet altså bli femdoblet i forhold til i dag.

Også NetCom har forberedt seg godt til 1000-årsjubileum og ski-VM i Trondheim.

- Basert på våre erfaringer fra Lillehammer-OL har vår radioavdeling installert flere nye basestasjoner for å bedre både dekning og kapasitet i Trondheim. Blant annet har vi installert fire nye TRXer, hver på 30 kanaler, i stadionområdet i Granåsen, opplyser Gunnar Grythe i NetCom til Digi:tele. Én kanal tilsvarer i denne sammengeng én mobilsamtale.

Både NetCom og Telenor Mobil har tatt høyde for den ekstra store trafikkbelastningen VM fører med seg, samtidig som at den generelle veksten i antallet mobiltelefonabonnenter i Norge er tatt med.

- Både GSM-nettet og de to NMT-nettene i Trondheim vil få minst like god kapasitet som det nettene i Lillehammer hadde under vinter-OL i 1994, lover Per Engh Halvorsen.

Til slutt en gladmelding til alle bergensere: De ti mobile basestasjonene som Telenor Mobil utplasserer i forbindelse med ski-VM er bare en midlertidig løsning. Når VM er over vil altså ikke Marvin lenger kunne skryte av å ha verdens beste mobilnett.

Det er da noe...

Til toppen