Tror «alle» vil få ny jobb i IBM-systemet

En rekke IBM-stillinger er truet, men det jobbes for at ingen skal bli arbeidsløs.

En rekke IBM-stillinger er truet, men det jobbes for at ingen skal bli arbeidsløs.

digi.no gjorde i går kjent at EDB vant IBMs Storebrand-kontrakt. Da IBM i 2000 vant kontrakten, overtok selskapet 150 ansatte fra Storebrand og If på den såkalte Rosa-kontrakten.

Dette er en av de største kontraktene der en norsk kunde bytter outsourcingsleverandør. Kontrakten ventes å gi en omsetning på 250 millioner kroner over fem år.

Men EDBs Endre Rangnes har gjort det klart at han ikke vil overta de ansatte. Dermed får IBM en utfordring med en nedbemanning, eventuelt en omplassering.

I tillegg kan et tyvetalls personer fra driftstjenesten IBM Global Services forsvinne når IBM selger tjenesten.

TietoEnator, som overtok If-kontrakten, har gitt signaler om å overta flere IBM-ansatte.

Informasjonsdirektør Per Vassbotn uttalte til digi.no i går at det kan dreie seg om rundt 30 personer som mister sine nåværende arbeidsoppgaver, og at IBM vil jobbe knallhardt for å finne nye oppgaver når kontrakten avsluttes ved nyåret.

Forbundsleder i IT-forbundet og tillitsvalgt i IBM, Kjell Flagstad, sier til digi.no at selskapet jobber beinhardt for å vise smidighet og mulighet til å skaffe de berørte andre jobber.

Han tror at det kanskje bare kan være snakk om to til tre personer som vil få tilbud om sluttpakke.

– Så langt det er mulig vil vi forsøke å finne andre jobber enten i IBM-systemet, gjennom våre forretningsforbindelser eller ute hos kundene, sier Flagstad til digi.no.

Til toppen